Amazon lanceert Kindle Fire tablet

Amazon heeft vandaag op een persconferentie de Kindle Fire tablet aangekondigd. Het apparaat komt op 15 november op de markt, maar is nu al als pre-order te bestellen.

De Kindle Fire, de eerste tablet van Amazon,┬á heeft een 7 inch scherm met een 1024×600 resolutie en 16 miljoen kleuren, in plane switching waardoor je je scherm ook met anderen kunt delen, wifi-connectiviteit, 1Ghz dualcore processor en draait op een door Amazon aangepaste versie van Android. Het apparaat heeft een intern geheugen van 8 GB, USB 2.0 poort en weegt 413 gram.

Je surft over het internet met Amazon’s browser Silk en je kunt met de Kindle Fire tablet ook gebruik maken van de cloud diensten van Amazon, zoals bijvoorbeeld Kindle Cloud Reader. Dit apparaat heeft net als de Kindle e-readers Amazon Whispersync, waardoor de Fire onder andere je bookmarks, aantekeningen, laatst gelezen pagina etc. onthoudt. De tablet ondersteunt diverse formaten, zoals het Kindle-formaat, maar ook onder andere txt, PDF, .doc, jpeg, gif, MP3 en MP4.
De Kindle Fire is vanaf nu als pre-order beschikbaar en komt vanaf 15 november voor 199 dollar op de markt.

Auteur