Amazon onderhandelt over Nederlandstalige ebooks voor Kindle

Amazon is in onderhandeling met Boek.be, de branchevereniging van Vlaamse uitgevers en boekenverkopers, over het aanbieden van Nederlandstalige boeken voor zijn e-reader Kindle.

“Het zijn voorzichtige onderhandelingen”, aldus Boek.be-directeur Geert Joris. “Maar het zou mij niet verbazen als er in 2012 Nederlandstalige boeken lezen zijn op een Kindle. Amazon verspreidt zijn e-readers wereldwijd, maar heeft slechts drie Kindlestores. Een Duitse, een Britse en een Amerikaanse die ook de rest van de wereld bedient. Daardoor is het aanbod overwegend Angelsaksisch.”

In Vlaanderen heeft men al een platform voor e-books, www.e-boek.org, maar die e-books zijn niet compatibel met de Kindle, alhoewel er tools zijn waarmee dit omgezet kan worden.

Het betreden van de Nederlandstalige markt door Amazon, zou digitaal lezen in Nederland en Belgie in een stroomversnelling kunnen brengen. Op dit ogenblik beslaan e-books in Nederland 1,4% van de totale boekenmarkt, terwijl het percentage in Belgie rond 0,3% ligt.

Amazon heeft aangegeven op dit moment geen aankondigingen te doen over het betreden van nieuwe markten.

(via boekenvak.be)

Auteur