Amazon start met dienst AmazonLocal

Amazon heeft besloten om de markt van de dagelijkse deals binnen te stappen en zal daarvoor de schermen van de Kindle e-readers gaan gebruiken. Hiermee wordt de retailer een concurrent van onder andere Groupon.

De dienst, AmazonLocal, zal via de gebruikers van het goedkoopste type Kindle, uitgerold worden. Voorlopig loopt het programma alleen in New York City, maar er liggen al wel plannen om AmazonLocal in 43 andere markten waar Amazon actief is, uit te rollen.

“Klanten vertellen ons dat ze van de nieuwe, lagere prijs voor de Kindle houden en geld besparen met de speciale aanbiedingen die op het scherm weer worden gegeven als ze niet lezen,” aldus Jay Marine, directeur, Amazon Kindle. “Wij denken dat klanten zullen blij zijn met deze nieuwe , handige manier om te profiteren van AmazonLocal deals.”

Digitale lezers kunnen de aankopen rechtstreeks vanaf hun Kindle doen, waarna ze een voucher zullen ontvangen. Amazon is van plan de komende weken een software-update beschikbaar te stellen aan de Kindle-gebruikers, die dan ook de AmazonLocal functionaliteit zal bevatten.

(via InternetRetailer)

Auteur