ANWB lanceert iPad-app voor Kampioen magazine

De iKampioen, het online zusje van het ANWB-maandblad Kampioen, is sinds gisteren beschikbaar als applicatie voor de iPad.

Sinds september 2010 was de iKampioen als proef te lezen op de iPad als HTML 5 website. Gebruikers van de iPad gaven echter aan dat zij liever een app downloaden dan via de browser het magazine te lezen. Vandaar dat er nu een eigen app is gemaakt voor de iKampioen die ANWB-leden gratis kunnen downloaden in de iTunes store.

Sinds de introductie van de iKampioen in maart 2010 zijn ruim 55.000 leden geabonneerd op de interactieve variant van het maandblad. Het gratis digitale magazine met audio, video, fotoanimaties en interactieve informatie is een multimediale ervaring die ANWB-leden informeert en inspireert op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Het magazine verschijnt tien keer per jaar. Thema van het eerste nummer van 2011 is ‘Slim op reis’.

De ANWB zet in op digitale media en experimenteert momenteel met applicaties voor mobiele telefoons en tablet computers zoals de iPad omdat medium uitermate geschikt lijkt te zijn voor digitale tijdschriften. De iKampioen is de derde applicatie die de ANWB uitbrengt voor de iPad. Vorig jaar verschenen de iPad-apps voor Reizen Magazine en een Stedenspecial.

Auteur