Asus presenteert e-reader: DR-900

Asus heeft op de Cebit zijn eerste e-reader gepresenteerd: de DR-900. Het apparaat heeft een 9″-scherm en ondersteunt wifi- en 3g-connectiviteit. Ook heeft de hardwarefabrikant de vierde generatie Eee PC’s uitgebracht.

Sinds medio vorig jaar zijn er al berichten dat Asus e-readers op de markt gaat brengen. Afgelopen januari verschenen er nog foto’s van een model met type-aanduiding DR-950. Dinsdag heeft de Taiwanese fabrikant op de Cebit zijn eerste model echter officieel voorgesteld. De DR-900 heeft een aanraakgevoelig scherm op basis van elektronisch papier met een resolutie van 1024×768 pixels. Een enkele acculading zou genoeg zijn om de gemiddelde gebruiker ongeveer 10.000 pagina’s te laten lezen. Via de usb 2.0-aansluiting kan de reader in 3,5 uur opgeladen worden.

De reader is 9,7 milimeter dik en kan onder meer txt-, mp3-, pdf-, jpg, epub- en html-bestanden weergeven. De DR-900 heeft een 3,5mm-audio-uitgang voor aansluiting op koptelefoons en 2GB of 4GB opslaggeheugen dat uitgebreid kan worden via het sd-slot.

Volgens Asus zal de reader eind april of begin mei, samen met een 6″-variant, in Nederland uitkomen voor een nog onbekende prijs. Begin 2011 volgt de release van een e-reader met kleurenscherm, aldus Asus.

(Bron: Olaf van Miltenburg – Tweakers)

Auteur