BAS Group neemt BeBook over

BAS Group, een Nederlandse onderneming die onder andere de winkelketens Dixons, MyCom en Dynabyte bezit, neemt Endless Ideas over.

Endless Ideas is het Nederlandse bedrijf achter de BeBook e-readers en tablets. De onderneming vroeg aan het begin van het jaar faillissement aan. BAS Group neemt een aantal werknemers over van Endless Ideas, maar gedwongen ontslagen zullen niet uitblijven. De nieuwe eigenaar zal de support en garantie van de huidige gebruikers van een BeBook e-reader of -tablet overnemen.

Steven Bakker, CEO van de BAS Group, toonde zich verheugd over de overname van Endless Ideas: “Wij zijn er trots op om een Nederlands merk met een uitstekende naam in de ereadermarkt aan onze bedrijvenportefeuille toe te kunnen voegen. Wij hebben de visie en overtuiging dat gezien de huidige ontwikkelingen in de digitale boekenmarkt het merk BeBook met de BAS Group een goede positie gaat innemen.”

De nieuwe eigenaar wil op zowel de tablet als de e-reader blijven richten. De e-readers bieden volgens Bakker een absolute meerwaarde voor zowel de recreatieve als zwaargewicht lezer.

Auteur