Drukkerij Roto Smeets ziet tablets als bedreiging

Volgens John Caris van de Roto Smeets Group zijn tabletcomputers zoals de iPad een bedreiging voor toekomstige activiteiten van zijn onderneming.

“Tijdschriften zijn aan het zoeken naar mogelijkheden om hun bedrijfsmodel te versterken. Tot nu toe zijn applicaties voor tablets voornamelijk een aanvulling op print, maar het kan in de toekomst ook een bedreiging gaan vormen”, aldus Caris tegenover het ANP. Hij noemt als voorbeelden het aanbieden van de Veronicagids in een digitale versie en uitgeverij Sanoma die een wedstrijd heeft uitgeschreven om applicaties te ontwikkelen voor hun tijdschriften.

Volgens Caris is de tijd voor het aanbieden van digitale content door tijdschriften nu aangebroken: “Dit komt door de technologische ontwikkeling, oftewel de recente introductie van de tablets.”

Voorlopig ziet de topman van de Roto Smeets Group geen problemen voor zijn onderneming, maar hij houdt er rekening mee dat dat volgend jaar anders kan zijn. De groep van drukkerijen is voor ongeveer 40% van hun bedrijfsvoering afhankelijk van tijdschriften.

Auteur