E-Book cadeaukaarten QINQO vanaf nu verkrijgbaar

In meer dan 300 boekwinkels in Nederland zijn vanaf heden ebook download cards van QINQO te koop. Op deze cadeaukaart staat een code waarmee de ontvanger thuis het gekochte ebook kan downloaden.

De eerste 48 titels die in deze vorm beschikbaar komen zijn van grote auteurs uit binnen- en buitenland. Voorbeelden zijn de nieuwe boeken van Geert Mak, Arthur Japin, Camilla Lackberg, Tom Clancy en David Baldacci. Ook Hilary Mantel, die onlangs de Booker Prize heeft gewonnen met Het boek Henry, ontbreekt niet.

De ebook download cards brengen de elektronisch lezende klant terug naar de winkel, die hiermee voorbereid is op de komende feestdagen. Dan worden immers traditioneel veel ereaders, tablets en ebooks verkocht.

QINQO introduceert drie typen cadeaukaarten. Er zijn titelkaarten, waarmee één bepaald ebook kan worden gedownload. Met de zogeheten auteurskaarten kan de lezer een keuze maken uit het oeuvre van een schrijver. Met genrekaarten is de keuze nog groter, zoals in thrillers, kinderboeken of historische romans van verschillende schrijvers. De prijzen van titelkaarten zijn gelijk aan die van het ebook op internet. Bij de andere kaarten geldt als vuistregel: drie voor de prijs van twee.

De oprichter van QINQO, Jurrie Hobers, is ervan overtuigd dat zijn oplossing een brug slaat tussen de ‘echte’ wereld en die op internet. “Consumenten willen nog steeds iets in handen hebben”, zegt hij. “Wij zijn ontzettend blij dat RDC (Retail Development Company) – onze lanceringpartner is. RDC was de eerste keten die geloofde in ons ebook download card concept en volmondig ja zei.” RDC heeft winkelformules als The Read Shop, The Read Shop Express en inkoopcombinatie Plantage InkoopPartners.

Auteur