‘E-books vliegen de deur uit in 2010’

E-reader De Belgische krant de Standaard publiceerde zaterdag de belangrijkste resultaten van het jaarlijkse TMT-rapport van consultingbureau Deloitte.

Daarin wordt ingegaan op de verwachtingen rondom media. Ook keek Deloitte naar de ontwikkelingen rondom e-reading en e-books. Hieronder volgen de belangrijkste conclusies met betrekking tot online lezen:

E-boeken vliegen de deur uit

Deloitte verwacht dat er dit jaar wereldwijd zo’n 5 miljoen e-readers en 100 miljoen elektronische boeken of e-books verkocht worden. Maar die laatste zullen we steeds vaker lezen op onze laptop, netbook of smartphone in plaats van op een speciale e-reader. Veel mensen vinden die immers te duur.

Wordt de onlinekrant betalend?

Kranten- en tijdschriftenuitgevers zullen blijven dreigen om hun lezers te laten betalen voor de informatie die ze hen online aanbieden. Maar het zal grotendeels bij dreigen blijven, denkt Deloitte.

Sommige uitgevers zullen er ook voor kiezen om maar een stukje van hun site betalend te maken. Surfers zullen alleen maar bereid zijn om te betalen voor informatie die ze de moeite waard vinden.

Auteur