Google gaat digitale boeken verkopen via Google Editions

Google heeft aangekondigd dat ze medio juni of juli Google Editions gaan lanceren, een e-book shop met digitale boeken die je op elk apparaat kunt lezen.

Digitale boeken die je bij Google koopt, kun je lezen via de web-browser, maar ze komen ook beschikbaar voor e-readers en tablets. Zo zullen de e-books gelezen kunnen worden op de Kindle, maar ook op de iPad.

Daarnaast spreekt Google ook over een zogenaamd open eco-systeem als het aankomt op de aanschaf van e-books via Google Editions. De digitale boeken zou je volgens de geruchten zowel via Google als via de websites van zowel grote warenhuizen als kleine gespecialiseerde winkels kunnen aanschaffen.

Het is veel meer een open ecosysteem, waarbij je een manier vindt voor fysieke winkels om deel te nemen aan de toekomstige digitale wereld van het boek”, zo vertelde Google-technicus Dan Clancy aan The New Yorker. “We voelen ons comfortabel met een breed scala aan fysieke retailers, terwijl de meeste andere spelers minder concurrerentie willen hebben, omdat ze willen domineren.”

Auteur