Google neemt eBook Technologies over

Google heeft bekendgemaakt dat het eBook Technologies heeft overgenomen. De technologie van eBook Technologies zou worden gebruikt voor het verbeteren van e-readerfunctionaliteit op mobiele apparaten zoals tablets en e-readers.

Het is waarschijnlijk dat eBook Technologies is overgenomen om extra functionaliteit toe te voegen aan de ebook-dienst die de zoekgigant onlangs introduceerde. Het bedrijf eBook Technologies is gespecialiseerd in het publiceren van content zoals e-books, en de verkoop en distributie hiervan via het internet.

Google heeft het bij zijn eigen e-bookwinkel mogelijk gemaakt om e-books te kopen, en deze vervolgens ook te lezen op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Het is daardoor aannemelijk dat de technologie van eBook Technologies zal worden gebruikt om het contentdistributiesysteem van Googles eBookstore te verbeteren.

Naast software heeft eBook Technologies ook hardware in huis voor het lezen van digitale boeken, maar het is aannemelijk dat het Google vooral gaat om de ontwikkelde software. Google en eBook Technologies maakten niet bekend welk bedrag de zoekgigant voor de overname betaalt.

(Bron: Tweakers)

Auteur