iPad 2 vanaf 25 maart in Nederland verkrijgbaar

Steve Jobs heeft op 2 maart de nieuwe iPad 2 voorgesteld. Het nieuwe apparaat is vanaf 11 maart in de Verenigde Staten verkrijgbaar, terwijl de iPad 2 op 25 maart in Nederland op de markt wordt gebracht. De gadget zal zowel in het wit als zwart verkrijgbaar zijn.

De nieuwe tablet is 33% dunner dan de eerste versie, is dankzij een andere processor sneller dan zijn voorganger en heeft een camera aan de voorkant en achterkant, waardoor videobellen ook mogelijk is. Apple’s FaceTime app stelt gebruikers nu ook in staat om te videobellen met personen die een iPhone 4 bezitten. Ook is er aan het apparaat een gyroscoop toegevoegd, zodat bewegingen nauwkeuriger door de tablet worden waargenomen. De batterijduur blijft gelijk aan de eerste Apple iPad.

Apple kondigde bovendien een aantal applicaties aan voor de iPad 2: PhotoBooth, een fotobewerkingsprogramma, het eerder genoemde FaceTime, muziekprogramma GarageBand en iMovie om video’s te bewerken.

Ook werd de Smart Cover geintroduceerd. Deze hoes kan gebruikt worden als standaard en zorgt ervoor dat de tablet in de standby mode gaat als de hoes gesloten wordt.

De prijs voor de goedkoopste versie, 16GB met WiFi, is 499 euro. Het duurste model met 64GB met WiFi en 3G kost 799 euro.

Auteur