iPad vanaf vandaag te koop in Nederland

Vandaag is het voor veel liefhebbers in Nederland dan zo ver, het moment waarop sommigen lang naar hebben uitgekeken: de iPad is nu ook in Nederland officieel te koop.

Vanochtend vormden zich al vroeg de eerste rijen voor de Apple-verkooppunten, maar van een chaos of overweldigende belangstelling is vooralsnog geen sprake. Een aantal winkels zal vrijdag om 08:00 uur open gaan om de iPad-kopers extra vroeg welkom te heten.

De Apple iPad is in Nederland te koop voor prijzen die starten vanaf 499 euro en oplopen tot 799 euro, afhankelijk van 3G functionaliteit en/of het geheugen van het model. Het tablet weegt zo’n 700 gram, heeft een 9.7 inch LCD-scherm en volgens Apple gaat de accu ongeveer 10 uur mee.

De eerste onderzoeken tonen aan dat de iPad voornamelijk wordt gebruikt om over het Internet te surfen en te e-mailen. Over de iPad als e-reader verschillen de meningen: om e-books uit de iBookstore te lezen is men over het algemeen wat minder enthousiast. Oorzaken hiervoor zijn het spiegelende LCD-scherm en het gewicht van de iPad in vergelijking met traditionele e-readers als bijvoorbeeld de Nook of de Kindle.

Over het lezen van kranten en tijdschriften via de iPad zijn de gebruikers over het algemeen wel enthousiast. Over het algemeen lezen dat soort publicaties comfortabel en hebben diverse uitgevers ook multimedia aan hun uitgaves toegevoegd.

Op de website van Apple vind je een overzicht van Apple iPad verkoopunten.

Auteur