iPad zorgt voor tablet-manie

De Ipad heeft voor deining op de technologiemarkt gezorgd en diverse technologieproducenten zijn daardoor in beweging gekomen, zo meldt Nuzakelijk.

Het Koreaanse LG kondigde aan dat het bedrijf ‘mogelijk in april’ een met de Apple iPad vergelijkbare tablet op de markt zal komen. Eerder waren er al geruchten over ASUS, dat ook van plan zou zijn om een eigen tablet te lanceren. Het bedrijf wil ‘een nieuwe Apple’ worden, maar dan op basis van open source-software, zei directeur Jonney Shih volgens Digitimes.com. Het bedrijf heeft voor juni een ‘killer product’ aangekondigd, maar het is vooralsnog onduidelijk of dit een tablet is.

Amazon, producent van de e-reader Kindle, zag zich ook genoodzaakt om met een antwoord te komen . Vorige week werd bekend dat Amazon Touchco heeft gekocht, een bedrijf dat zich specialiseert in aanraakschermen. Ook bleek dat Amazon op zoek is naar 50 hardware-ontwerpers, wat erop zou kunnen duiden dat Amazon een verbeterde en meer geavanceerde versie van de Kindle op de markt wil brengen.

Nobuyuki Oneda, financieel directeur van Sony, zei begin februari dat zijn bedrijf ‘zeer ge├»nteresseerd’ is in de tabletmarkt. “We lopen een beetje achter op de iPad, maar het is een markt waarin we graag een actieve rol willen spelen”, aldus Oneda.

Daarnaast hebben Google, Microsoft, Joojoo, Archos en HP intussen ook concepten getoond van tablets. Het lijkt er dan ook op dat iedereen een graantje probeert mee te pikken van de pas ontstane iPad-manie.

Auteur