Kobo kondigt Kobo 2, nieuwe e-reader met wifi aan

Kobo heeft de release aangekondigd van een nieuwe versie van zijn ebook reader. Nieuwe functies van de ereader zijn een draadloze verbinding via WiFi, sneller eInk scherm met een beter contrast en een langere levensduur van de batterij.

Lezers van ebooks waren niet echt onder de indruk van  de eerste versie van de eerste versie van de Kobo e-reader vanwege slechte prestaties en het ontbreken van wifi. De nieuwe Kobo ereader is een goede update van de vorige versie. Het toestel heeft een 6 inch eInk scherm, 1 Gigabyte geheugen, dat uitbreidbaar is met een SD-kaart. Kobo beweert dat meer dan 10.000 boeken kunnen worden opgeslagen met een 32 GB-kaart, wat betekent dat de Kobo 2 ereader om kan gaan met SDHC-kaarten.

Daarnaast heeft de nieuwe Kobo ereader 16 grijstinten, ingebouwd woordenboek, weegt 220 gram en is 10 millimeter dik. De nieuwe Kobo ereader heeft een navigatieknop om door de schermen heen te gaan. ePub en PDF-bestanden worden ondersteund. Onder de motorkap van de Kobo 2 heeft een snellere processor.

Volgens Kobo, is de ereader 2,5 keer sneller dan de vorige ereader. De batterij gaat maximaal twee weken of 10.000 pagina’s mee.

Via de WiFi hebben gebruikers toegang tot de webshop van de Borders boekwinkel om ebooks aan te schaffen. Honderd gratis klassieke boeken zijn voorgeïnstalleerd op de ereader, daarnaast hebben de lezers toegang tot meer dan 2,2 miljoen gratis boeken. Gebruikers van de Kobo 2 kunnen via de draadloze verbinding ook digitale tijdschriften en kranten ontvangen. Andere inhoud kan worden toegevoegd met behulp van een SD-kaart of een computer via Adobe Digital Edition.

Het apparaat is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren (pearlized lila, onyx en metallic zilver) tegen een prijs van $ 139. De Kobo 2 ereader zal vanaf eind oktober beschikbaar zijn in Borders-winkels, maar het is nu al mogelijk een pre-order te plaatsen.

Auteur