Makers accessoires liften mee op hype Apple iPad

Het nieuwste hebbeding van Apple, tablet-pc iPad, ligt nog niet eens in de schappen, of de eerste producenten van accessoires komen al met iPad-extraatjes.

Naar verwachting zullen de eerste iPads in de VS eind maart verscheept worden. Pas later zal het nieuwe apparaat van Apple in andere landen beschikbaar zijn.

Maar nu al hebben verschillende bedrijven accessoires voor de iPad getoond. Nog geen uur na de presentatie van de iPad begonnen ontwerpers bij het Amerikaanse bedrijf Griffin met het maken van schetsen van iPad-hoesjes. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Keur aan accessoires
Twee weken na de presentatie werden de eerste hoesjes en standaards voor de iPad al getoond, zo schrijft de krant. Veel van de accessoiremakers willen hun spullen tegelijk met de iPad in de winkel hebben liggen.

Ook tijdschrift Businessweek vond al een lijst van iPad-accessoires. Zo zijn er onder meer hoesjes, batterijen, speakers en auto-inbouwsets voor de iPad in de maak.

Vermoedelijk volgen nog veel meer iPad-gerelateerde producten op het moment dat blijkt dat consumenten zich massaal storten op de Apple-tablet.

Apple-accessoires lucratief
De markt voor toevoegingen voor Apple-spullen is groot. Volgens schattingen van zakenbank Piper Jaffray ging er in 2009 voor 3,7 miljard dollar (2,7 miljard euro) aan iPod- en iPhone-accessoires over de toonbank.

(Bron: Z24)

Auteur