MIDhybrid lijkt op een echt boek

Veel mensen zeggen dat ze liever een echt boek dan een e-reader in hun handen hebben. Misschien kan de MIDhybrid van 1Cross Tech hen wel bekoren.

Deze ebook-reader ziet er namelijk niet als een tablet uit, maar als een echt boek. Je kunt het open klappen, en je hebt zelfs de beschikking tussen bladzijden links en rechts, al is het rechterscherm maar klein. De vormgeving van de kaft en rug doet ook aan een papieren boek denken, maar de MIDhybrid is een echte e-reader, met alle mogelijkheden van dien.

Opmerkelijk is dat er bij de MIDhybrid twee verschillende technieken worden gebruikt om de teksten weer te geven. Het rechterscherm is een LCD-display terwijl het scherm links met elektronische inkt werkt. Beide technieken hebben hun voordoor. Bij LCD komen de teksten razendsnel op het scherm te staan, het is immers gewoon een monitor. Bij elektronische inkt wordt het scherm maar traag opgebouwd, maar zolang er geen teksten worden ververst wordt er geen stroom gebruikt.

Het besturingssysteem van de MIDhybrid is Android 1.6. Er zijn dus veel toepassingen op te installeren, die via een toetsenbord onder het lcd-display te bedienen zijn.

(Bron: Fan.tv)

Auteur