Nederlandse uitgever stort zich op iPad-markt

De Nederlandse uitgever van sponsored media, Readershouse Brand Media heeft twee internationale klanten weten te strikken die belangstelling hebben voor een sponsored magazine op de iPad. “De iPad is een zegen voor tijdschriftenland”, aldus Kees Beudeker, CEO van Readershouse Brand Media.

Beudeker: “Het zal tijd nodig hebben, maar de iPad wordt een serieus medium waarvoor je content kunt regisseren en produceren. Het wordt een belangrijk onderdeel van de cross mediale mix, naast internet en papier.”

Twee internationale klanten hebben belangstelling getoond. Voor een van de twee levert de uitgever voor de zomer een sponsored magazine op voor een wereldwijd publiek. Welke twee klanten het zijn, dat wil Beudeker na overleg met de klant nog even voor zich houden. Na oplevering wordt het magazine aan Apple aangeboden. “Ik denk dat het rond half mei beschikbaar zal zijn voor de consument.” Met de andere klant kijkt Beudeker nog naar de invulling.

“De iPad is nog niet beschikbaar in Nederland. Het is misschien vreemd dat wij ons er nu op richten, maar dat is het leuke van de globale online economie. Als Nederlands bedrijf kun je er toch op inspringen door in andere landen actief te zijn”, aldus Beudeker.

De Cross mediale sponsored media-aanbieder hoopt gebruik te gaan maken van het nieuwe medium. Beudeker: “Maar wat het kan betekenen voor onafhankelijke uitgevers, dat is ook interessant. Voor adverteerders is het een nieuw medium.”

Readershouse Brand Media werkt voor 40 nationale en internationale merken. “Door de kracht van het internet zie je dat merken de afgelopen jaren zelf uitgevers zijn geworden van verhalen die ze willen delen met doelgroepen. Daarvoor zetten ze mediakanalan op om doelgroepen te trekken en te bereiken. De iPad is daar ook weer een nieuw kanaal voor.”

De Telegraaf schetst onlangs als eerste Nederlandse dagblad zijn eerste plannen voor Apples tabletcomputer iPad. Ook Sanoma Digital treft de eerste voorbereidingen.

(Bron: Jannemiek Starkenburg/Emerce)

Auteur