Nieuwe e-readers trekken de aandacht op CES

De eerste generatie e-readers had min of meer alleen zwart-witte tekst. De tweede generatie had zwart-witte tekst, simpele graphics en verbinding met het web.

Op de internationale Consumer Electronics Show (CES) in de Verenigde Staten was deze week al een glimp van de derde generatie e-readers op te vangen. De fabrikanten toonden e-readers met kleurenschermen, interactieve graphics en magazine-stijl lay-outs. Naar verwachting zal het nog minimaal een aantal maanden duren voordat u een derde generatie e-reader in uw handen kunt nemen.

De verwachting is dat sommige apparaten de interesse in readers zal vergroten. De digitale apparaten zijn op dit moment overigens al een ‘hot item’ in de electronica-industrie. Daarnaast geven dergelijke readers ook hoop aan (kranten-)uitgeverijen, die op dit moment te maken hebben met een teruglopende oplage.

We hebben onze readers niet echt ontworpen om de kranten-industrie te redden, maar ik denk dat uiteindelijk zou kunnen gebeuren”, aldus Kiliaen van Rensselaer, chief marketing officer bij Skiff. Dit bedrijf onthulde afgelopen week de elegante Skiff Reader. “We proberen te laten zien dat consumenten bereid zijn te betalen voor content die prachtig is gemaakt … en dat gemak biedt.”

Nadat Amazon in 2007 de Kindle introduceerde, heeft een groeiende cultus van boekenliefhebbers dit apparat en concurrerende producten zoals de Sony Reader en Barnes & Noble’s Nook omarmd. De verkoop van e-readers verdubbelde vorig jaar en de Consumer Electronics Association, die de CES organiseerde, voorspelt weer een verdubbeling van de groei in 2010.

Auteur