Nieuwe Kindle bedreiging voor fabrikanten e-readers

De introductie van Amazon’s nieuwe Kindle en de daarbij behorende prijs, betekent een grote bedreiging voor andere fabrikanten van e-readers.

Met een prijsstelling van $139 voor het wifi-model en $189 voor het wifi met 3G model, heeft Amazon een competitieve prijs in de markt neergezet, hetgeen een probleem oplevert voor de fabrikanten die de Kindle met name aanvielen op prijs.

Sony heeft al tegenover PCworld aangegeven dat het geen prijsoorlog met Amazon zal beginnen. Met ondersteuning voor het ePub-formaat onderscheiden zij zich wel, maar op de e-readers ontbreekt wifi- en 3G-functionaliteit.

De troef van Kobo was de prijsstelling van hun e-reader ($150) in combinatie met ondersteuning van een grote boek-keten (Borders). Voor die prijs krijg je een e-reader met basis-functionaliteit. Nu Kobo niet meer de goedkoopste prijs op de mark hanteert en ook minder functies aanbiedt, lijkt het erop dat de Kobo e-reader geen schijn van kans maakt ten opzichte van de nieuwe Kindle.

Barnes en Noble lijken met hun Nook nog wel kans te maken tegen de nieuwe Kindle. Hun e-reader ligt qua prijs en functionaliteit dicht in de buurt van de Kindle en bij Barnes & Noble wil men lezers ook naar hun fysieke winkels lokken. Barnes & Noble lijkt daarmee de concurrentie aan te kunnen.

Auteur