Nieuwe Nederlandse e-book uitgeverij voor de jeugd

Met het bedrijf Follow a Muse is er een nieuwe Nederlandse uitgeverij op de markt gekomen, die zich richt op e-books voor de jeugd.

Follow a Muse is een nieuwe creatieve producent van interactieve voorleesavonturen die speciaal voor tablets, smart phones en digiborden zijn ontwikkeld. Met zijn zorgvuldig ontworpen en  mooi vormgegeven applicaties speelt Follow a Muse in op een groeiende behoefte aan speelse lees- en leerervaringen voor kinderen. Zo worden onder andere Interactieve animatie, educatieve spelopdrachten en innovatieve toepassingen van augmented reality in de verhalen geïntegreerd.

De eerste publicatie werd deze week op een boekenbeurs in Bejing gepresenteerd: Amon en Amara, een interactief avontuur voor kinderen dat in het Engels, Nederlands en Chinees zal worden uitgebracht.

Deze app komt in oktober 2011 in de app store voor iPhone en iPad en komt later in het jaar ook beschikbaar voor Android. De Amon en Amara-app combineert een spannend kinderverhaal met augmented reality, interactieve game-elementen en mooi artwork. Het avontuur is op verschillende media te ervaren, zo wordt er naast de digitale media ook een fysiek boek uitgegeven. Deze wordt op de kinderboekweek in oktober 2011 samen met de app gelanceerd.

Auteur