Professionals hechten veel waarde aan papieren boek

Uit onderzoek van Managementboek blijkt dat personen werkzaam in het bedrijfsleven nog veel waarde hechten aan de papieren versies van boeken. Slechts 15% van de professionals gebruikt een e-book als informatiebron.

Zo’n 33% van de zakelijke gebruikers geeft in het onderzoek ook aan dat men zich nog onvoldoende in e-books heeft verdiept om een overstap te wagen. Een op de vijf personen is ook van mening dat het aanbod aan e-books voor hen nog te beperkt is. Echter, 22% van de professionals werkzaam in de zakenwereld verwacht binnen nu en drie jaar vakinhoudelijke kennis op te doen via e-books, waarmee digitale boeken een van de belangrijkste informatiebronnen worden.

De e-reader blijkt overigens niet het populairste apparaat om e-books mee te lezen: de laptop (37), PC (35%), tablet (29%) en smartphone (24%) scoren in het onderzoek beter dan de e-reader.

Managementboek verwacht dat het e-book een goede groei in populariteit zal doormaken zodra het aanbod groter is. Die populariteit zal met name gevoed worden door mond-tot-mond-reclame, maar om dat te bewerkstelligen zal er een groter, beter en gevarieerder aanbod aan e-books verkrijgbaar moeten zijn.

Auteur