Qinqo komt met e-book cadeaukaarten

Qinqo, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in giftcards, start zich op de markt voor e-books en gaat e-book cadeaukaarten aanbieden.

Deze start-up is momenteel in gesprek met diverse uitgevers en is al samenwerkingsverbanden aangegaan met VBK en WPG.

Op de boekenbeurs Manuscripta zal Qinqo hun e-book kaarten presenteren. Een consument koopt de kunststof kaart met een cijfercode en thuis kan de digitale lezer dan het e-book downloaden dat hij in de winkel heeft aangeschaft.

De komende periode zal Qinqo diverse winkels voorzien van hun e-book giftcards en zal de lezer van e-books kunnen kiezen uit kaarten voor nieuwe titels, cadeaukaarten voor een bepaalde schrijver of giftcards voor een bepaald genre.

Dit najaar kunnen er via Qinqo-cards in verscheidene boekenwinkels titels worden aangeschaft van onder andere Esther Verhoef, Suzanne Vermeer, Saskia Noort, Arthur Japin, Herman Koch, Adriaan van Dis, Paulinne Cornelissen en Stieg Larsson.

Qinqo voert ook onderhandelingen met retailketens in onder andere Duitsland en Engeland, zodat de kaarten van deze Nederlandse start-up ook in het buitenland verkrijgbaar zullen zijn.

Auteur