Selexyz introduceert goedkope e-reader OYO

Selexyz, de keten van Nederlandse boekhandels, introduceert in samenwerking met andere leidende Europese boekhandelsketens de eigen touchscreen wifi e-reader OYO.

Dankzij de uitzonderlijk lage prijs van 149 euro en de gebruiksvriendelijkheid van de OYO ontsluit selexyz de wereld van digitale boeken voor een groot lezerspubliek.

selexyz stelt een groot aanbod boeken beschikbaar, waaronder circa 5.000 Nederlandse en 100.000 Engelse titels. selexyz, de eerste boekhandel in Nederland die een eigen e-reader aanbiedt, maakte dit bekend tijdens de Frankfurter Buchmesse, het grootste boekenevenement van de wereld. De OYO is vanaf deze week te bestellen via selexyz.nl. Boekenliefhebbers kunnen vervolgens e-books bestellen en downloaden in de voorgeïnstalleerde en volledig geïntegreerde selexyz e-book-winkel.

”De OYO is een wifi e-reader die de voordelen van het boek combineert met de voordelen van moderne technologie. De OYO heeft net als het boek als primaire functie het verschaffen van leesgenot. Wel hebben lezers het voordeel dat ze met een OYO meer dan 1.500 boeken bij zich kunnen dragen in een apparaat met het formaat van een zakboek”, zegt Angélique Wouters, Chief Digital Officer van selexyz.

De OYO is ontwikkeld door selexyz en enkele Europese boekhandelsconcerns, waaronder het Duitse Thalia, het Franse Chapitre.com en het Poolse Empik. De handzame en slechts 240 gram wegende OYO heeft een spiegelvrij 6 inch e-paper display met touchscreen functionaliteit, die ook in de zon goed te lezen is. De OYO is laaggeprijsd (in vergelijking met andere e-readers), gebruiksvriendelijk en ook geschikt voor MP3-bestanden, luisterboeken en afbeeldingen. De e-reader, uitgerust met een zwaartekrachtmeter waardoor de schermoriëntatie zich automatisch aanpast aan de draaing van de OYO, ondersteunt ePub (Adobe DRM), PDF, TEXT en HTML.

Boekenliefhebbers kunnen e-books bestellen en downloaden in de voorgeïnstalleerde en volledig geïntegreerde selexyz e-book-winkel.

Auteur