ViewSonic presenteert nieuwe tablets

ViewSonic heeft twee nieuwe tablets aangekondigd, die binnenkort op de markt komen: de ViewPad 7 en de ViewPad 10.

De ViewPad 7 heeft een scherm van 7 inch en via de wifi- en 3G-verbinding kun je online gaan. Het tablet heeft een dual-boot, waardoor de ViewPad draait op Android 1.6 of Windows 7. Ook heb je toegang tot de Android Market voor diverse apps.

De ViewPad 7 heeft twee camera’s: aan de voorkant van het apparaat zit een 0.3 megapixel camera, terwijl aan de achterzijde een 3 megapixel camera zit. Standaard heeft het tablet een geheugen van 512 MB, maar doormoiddel van micro-SD geheugenkaarten is dat uit te breiden tot 32 GB. ViewSonic heeft een richtprijs van 479 dollar voor dit apparaat afgegeven en naar verwachting is de ViewPad 7 voor het einde van het jaar leverbaar.

De ViewPad 10 heeft een scherm van 10,1 inch, 1.66 Ghz Intel processor, 1 GB RAM geheugen en een harde schijf van 16 GB. Door middel van SD-kaarten kan er extra geheugen toegevoegd worden. Net als zijn kleinere broertje kan dit tablet draaien op Android 1.6 of Windows 7. De 0.3 megapixel camera is bij de ViewPad 10 vervangen door een 1.3 megapixel camera met microfoon.

De ViewPad 10 gaat 629 dollar kosten en is vanaf begin 2011 te verkrijgen.

Auteur