Wellicht 7″ iPad in oktober 2012

Volgens geruchten van onder andere Digitimes en iMore komt Apple in oktober 2012 met een 7″ iPad, om daarmee de concurrentie aan te gaan met de Kindle Fire tablet en de Samsung Galaxy Tab 7″.

Diverse media baseren zich op bronnen binnen leveranciers, die aangeven dat Apple zich genoodzaakt voelt de markt voor kleinere tablets te betreden vanwege het succes dat sommige concurrenten daar boeken. Met name gebruikers die een tablet gebruiken om e-books op te lezen waarderen het kleinere formaat. Daarnaast zal de prijs wellicht ook een grotere doelgroep aanspreken. Naar verwachting zal de prijs van een kleinere iPad rond de 250 dollar liggen.

De inmiddels overleden Steve Jobs was overigens een groot tegenstander van een kleiner formaat iPad, maar zou Apple vanwege de vraag uit de markt een ommezwaai hebben gemaakt.

Indien de geruchten waar blijken te zijn, dan ligt het voor de hand dat de lancering medio oktober plaats vindt, als er naar verwachting ook een nieuwe versie van de iPhone wordt gelanceerd.

Auteur