Review – ASUS Eee Pad Transformer

Asus EEE Pad TransformerMet de Asus EEE Pad Transformer betreedt Asus de tabletmarkt met aan apparaat dat op Android 3.0 draait. Dit operating system dat ook bekend is als Honeycomb is specifiek voor tablets ontwikkeld. De Android-tablets die je tot nu toe op de markt zag draaiden op versie 2.2, een besturingssysteem dat eigenlijk voor smartphones ontwikkeld is.

Asus EEE Pad Transformer Features
De Asus EEE Pad Transformer ziet er stijlvol en degelijk uit en ligt met slechts 690 gram goed in de hand, vanuit elke positie is de tablet goed vast te houden. De unieke textuur van het apparaat geeft je ook het gevoel dat de tablet niet snel uit je handen zal glijden. De Android-tablet is 176.8 mm hoog, 271 mm breed en 13 mm diep.

Display
Het multi-touch scherm van duurzaam en krasbestendig glas is 10.1 inch met een resolutie van 1280×800 en er wordt gebruik gemaakt van IPS-technologie, waardoor je vanuit diverse hoeken nog uitstekend op de EEE Pad Transformer kunt kijken. De kleuren zijn helder en accuraat en zien er beter uit dan de meeste andere Android tablets in de markt. Het display reageert snel en accuraat op je invoer. De Transformer beschikt over twee camera’s, een 5 MP camera aan de achterkant en een 1,2 MP camera aan de voorkant. Het is ook mogelijk om video in HD op te nemen en dit kan dan op de Asus tablet afgespeeld worden in 1080p. Het apparaat wordt aangedreven door NVIDIA® Tegra™ 2 dual-core processor, waardoor het goed mogelijk is om over het web te surfen, inclusief websites met veel flash. 3D games spelen op de Asis EEE Pad Transformer levert ook geen problemen op.

Andere feautues
Andere features van dit apparaat van Asus zijn onder andere twee USB poorten, een SD card slot, 16GB of 32GB aan intern geheugen, 1GB RAM, WiFi en Bluetooth verbinding. De accu gaat bij gemiddeld gebruik ongeveer 9 a 10 uur mee. Met een extra docking-station is de tablet om te toveren tot een laptop en daardoor krijg je ook meer USB-poorten, een langere batterijduur en een extra SD card slot.

Conclusie
Met de EEE Pad Transformer levert Asus een prettig geprijsde tablet die goede prestaties levert, prettig in het gebruik is en degelijk in gebruik is, waardoor je de indruk krijgt dat de tablet wel tegen een stootje kan. Met de Transfomer zet Asus zeker een standaard in de markt voor andere Android-tablets.

Auteur