Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens is een mooi en diepgaand verhaal met fraai taalgebruik en een goede en originele verhaallijn.

Kya, een jonge vrouw in de natuur

Kya is een jonge vrouw die in isolement leeft in de moerassen van de Amerikaanse staat North Carolina. Ze voelt er zich thuis, gaat menselijk contact uit de weg en de natuurlijke omgeving leert haar veel. Maar dan ontmoet ze twee jonge mannen, die betoverd worden daar haar schoonheid. Door de ontmoeting veranderen ook de gevoelens en gedachten van Kya. Dan wordt een van de jongelingen dood gevonden en valt de verdenking direct op Kya…

Prachtige beschrijving en twee verhaallijnen

Auteur Delia Owens beschrijft in Daar waar de rivierkreeften zingen op prachtige wijze het leven van Kya in de gevarieerde natuur van North Carolina. Ze beschrijft op poetische wijzen en in geuren en kleuren in lange hoofdstukken het leven van de vrouwelijke hoofdpersoon waardoor je als lezer de natuurlijke omgeving ook echt ‘voelt’. De tweede verhaallijn in dit ebook beschrijft het onderzoek naar de moord op een van de jongemannen, dit gebeurt in korte hoofdstukken.

Meer informatie over Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens >>

Over Delia Owens

Delia Owens is biologe en heeft eerder over haar leven in Afrika geschreven en daarmee diverse awards gewonnen. Ook heeft ze verscheidene documentaires voor National Graphic gemaakt. Daar waar de rivierkreeften zingen is de eerste roman van de in Idaho woonachtige auteur.

EbookPlaza Oordeel

Samenvatting

Het ebook Daar waar de rivierkreeften zingen is een prachtige debuutroman van Delia Owens. Ze beschrijft op fraaie en meegaande wijze het leven in de natuur van hoofdpersoon Kya. Het taalgebruik van Owens is prachtig en poetisch en je voelt je in het verhaal één met de natuur. De twee verhaallijnen passen goed in het geheel van het boek. Daar waar de rivierkreeften zingen is zeker een aanrader.

Auteur