Samsung lanceert kwartet e-readers

De komende maanden zal Samsung vier nieuwe e-readers op de Nederlandse markt gaan brengen.

Alle modellen zullen ondersteuning voor WiFi hebben, maar verbinding via 3G zal niet ondersteund worden. Daarnaast zullen de readers een touch e-inkscreen krijgen. Het standaard-geheugen is 2 GB, maar dat is uit te breiden met een micro-sd kaart. De apparaten kunnen ePub-, txt- e pdf-bestanden lezen.

Alle Samsung e-readers zullen een koptelefoon-uitgang hebben, text-to-speech en een ingebouwd woordenboek in een Nederlandstalige uitvoering. Samsung is ook voor het aanbieden van boeken in gesprek met een Nederlands bedrijf, maar men wil niet aangeven welke partij dat is. Er is wel bekend dat er al een deal gesloten is met Google, zodat gebruikers gebruik kunnen maken van de bibliotheek van de Internet-gigant.

Als eerste zal het Samsung E6-model op de markt komen. De E6 heeft een 6 inch scherm, dat naar boven te schuiven is, waardoor je bij de onderliggende toetsen kunt komen. Naar verwachting komt de E6 in mei op de Nederlandse markt.

Een maand later volgen de Samsung E5, E61 en E101. De E5 is het mini-model van de E6, maar wel met deelfde functionaliteit. De E61 is te vergelijken met de E5, maar heeft geen sliderfunctionaliteit en geen qwerty-keyboard. De E101 is tenslotte de grootste e-reader van het kwarter met een scherm van 9,7 inch.

Naar verwachting zal de adviesprijs voor de E6 en E61 rond de 330 euro liggen, terwijl voor de E5 zo’n 250 euro betaald zal moeten gaan worden. Voor de Samsung E101 is nog geen verwachte adviesprijs bekend.

Auteur