Speelgoedfabrikant klaagt Asus aan vanwege tablet

Speelgoedfabrikant Hasbro, eigenaar van het merkrecht van de tekenfilmserie ‘Transformers’ klaagt Asus aan vanwege de naam van de nieuwe tablet ‘Transformer Prime’.

De stap van Hasbro is op zijn minst opvallend te noemen, want eerder dit jaar kwam Asus met een tablet, die de naam ‘Transformer‘ draagt. Destijds stapte de fabrikant van speelgoed niet naar de rechter. Een reden voor deze juridische  stap kan eventueel het woord ‘Prime’ zijn, aangezien in de tekenfilm de robot ‘Optimus Prime’ een prominente rol speelt.

Daarnaast zijn de beide bedrijven in verschillende branches actief, waardoor verwarring voor de consument niet snel aannemelijk zal zijn. Wellicht zal Hasbro aangeven dat men het merk ‘Transformers’ in de toekomst ook in andere segmenten wil gaan gebruiken, maar het is nog maar de vraag of een rechter voor dat argument gevoelig zal zijn.

Asus brengt begin 2012 de Transformer Prime-tablet op de Nederlandse markt en heeft tegenover de media al aangegeven dat de rechtszaak geen invloed heeft op de productie van de nieuwe tablet.

Auteur