Ach moedertje – Hugo Borst

 

Ach moedertje van Hugo Borst is een intiem ebook, een humoristisch en mooi geschreven verslag waarin het leven van de moeder van Hugo Borst in het verpleeghuis wordt gevolgd. Dit digitale boek is het vervolg op de bestseller Ma en is gebaseerd op de wekelijkse columns in het Algemeen Dagblad.

Sinds enkele jaren lijdt de moeder van Hugo Borst aan de ziekte van Alzheimer en verblijft op een gesloten afdeling van een verpleeghuis. In ‘Ach moedertje’ schrijft Borst op een intieme en fraaie wijze over het leven van zijn moeder en haar acht medebewoners, de achteruitgang van zijn moeder, valpartijen, maar ook het plezier dat ze hebben. Daarnaast maakt de auteur zich ook boos over de gigantische werkdruk van het verplegend personeel en de arrogantie van het bestuur van het verpleeghuis.

Het ebook Ach moedertje van Hugo Borst is een liefdevol geschreven boek, met herkenbare, humoristische maar ook ontroerend situaties, waarin de schrijver ook niet nalaat om kritisch naar de overheid en de bestuurlijke laag te kijken. Als je eenmaal in dit ebook begint, is het moeilijk weg te leggen. In de voorganger van dit boek, ‘Ma’, ging het meer over de moeder van Hugo Borst, terwijl het in ‘Ach moedertje’ meer over het verzorgingshuis, de bewoners en het personeel gaat.

Meer informatie over Ach moedertje van Hugo Borst > > >

Over Hugo Borst

Hugo Borst is een man die van vele markten thuis is. De auteur is ook actief als hoofdredacteur van het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras, heeft hij TV programma’s gemaakt en als voetbal-analist actief geweest. Borst is een bekend schrijver van sportboeken, waaronder De Coolsingel bleef leeg en O, Louis, dat ook in het Engels werd vertaald.

Naast sportboeken, schrijft Hugo Borst ook columns voor het Algemeen Dagblad en Esquire. In 2015 verscheen ‘Ma’ over zijn moeder die aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Samen met zijn vrouw, broer en schoonzus is hij mantelzorger voor zijn moeder.

Samenvatting

Ach moedertje van Hugo Borst is een intiem ebook, een humoristisch en mooi geschreven verslag waarin het leven van de moeder van Hugo Borst in het verpleeghuis wordt gevolgd. Dit digitale boek is de opvolger van bestseller ‘Ma’. In dat boek werd de moeder van Borst meer gevolgd, in Ach moedertje gaat het meer over de groep medebewoners, het verplegende personeel en de hoge werkdruk, waarbij de auteur het niet nalaat om kritisch naar bestuurders en de overheid te kijken.

Auteur