Abdelhak Nouri – Een onvervulde droom – Khalid Kasem

Abdelhak Nouri – Een onvervulde droom van Khalid Kasem is het dramatische verhaal over ‘Appie Nouri’ vanuit het perspectief van familie en vrienden. De talentvolle speler leek op weg naar een glansrijke carriere, maar werd getroffen door een hartstilstand met hersenschade tot gevolg.

Hartstilstand en hersenschade

8 juli 2017 staat nog bij veel voetbalfans helder in het geheugen gegrift. In het Oostenrijkse Hippach bereidt Ajax zich voor op het nieuwe voetbalseizoen en speelt een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Ongeveer twintig minuten voor het einde zakt Abdelhak Nouri in elkaar en heeft een hartstilstand. De medische staf weet zijn hartritme weer terug te brengen, maar de stilstand zorgt wel voor ernstige hersenschade, waardoor de talentvolle en geliefde Ajacied nooit meer kan voetballen.

Verhaal uit perspectief familie Nouri

Er zijn al eerder boeken over Nouri geschreven, maar Abdelhak Nouri – Een onvervulde droom is het eerste boek dat het verhaal vertelt vanuit het perspectief van de familie en goede vrienden. Khalid Kasem verhaalt in dit ebook over de rol van Appie in de familie, over zijn voetbaltalent, maar ook zijn persoonlijkheid buiten de voetballerij. Uiteraard is er ook uitgebreide aandacht voor het noodlottige ongeval, de nasleep ervan en de soms moeizame relatie met de voetbalclub Ajax.

Dit boek over Nouri zorgt soms voor een traan, dan weer voor een lach. Uit het verhaal van de familie straalt liefde, maar ook toont het hoe moeilijk de situatie voor hen is. Elk hoofdstuk van het ebook is vanuit het perspectief van een ander persoon geschreven. Dit draagt zeker bij aan een divers en gevarieerd beeld over Nouri, maar daardoor valt de tijdslijn soms moeilijker te volgen.

Heftig en interessant boek over Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri – Een onvervulde droom van Khalid Kasem is een heftig verhaal over de veelbelovende carriere van Appie Nouri die in de knop werd gebroken. Het is een heftig en interessant boek, toont je een indrukwekkend kijkje in het leven van de familie en vrienden van Nouri, hun verdriet, de rol van het geloof, de hoop en verbinding, je krijgt meer inzicht in de nasleep van het dramatische ongeval en de soms moeizame relatie met de club, en je hoeft niet een Ajax-fan te zijn om van dit digitale boek te kunnen genieten.

Meer informatie over Abdelhak Nouri – Een onvervulde droom van Khalid Kasem >>

Over Khalid Kasem

Khalid Kasem is een Nederlandse advocaat met Marokkaanse roots, die in Nederland bekend is als de woordvoerder van de familie Nouri en advocaat van de bekende rapper Boef. Samen met de Peter R. de Vries en diens zoon Roy heeft Kasem ook een advocatenkantoor. Met dit tweetal was hij in het verleden ook actief als spelersmakelaar in het Nederlandse betaalde voetbal.

EbookPlaza Oordeel

Samenvatting

Abdelhak Nouri – Een onvervulde droom van Khalid Kassem is een heftig en interessant boek over het leven en de carriere van de talentvolle voetballer Appie Nouri, dat wreed wordt onderbroken door een hartstilstand en hersenschade tijdens een oefenwedstrijd. Khalid Kasem vertelt met dit boek het verhaal van de familie en naaste vrienden en geeft daarnaast ook inzicht in de nasleep van het noodlottige ongeval en de soms moeizame relatie met Ajax. Dit boek zorgt voor een lach en een traan en je hoeft zeker geen fan van de Amsterdamse club te zijn om dit ebook met plezier te lezen.

Auteur