Grand Hotel Europa – Ilja Leonard Pfeijffer

Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer is een lijvige en theatrale roman, die interessante thema’s aanhaalt en goed is geschreven.

Liefdesverhaal in Grand Hotel Europa

De ik-persoon in het ebook, de schrijver, gaat naar Grand Hotel Europa, een accommodatie die betere tijden heeft gekend, om eens goed na te denken hoe de relatie met Clio verkeerd is gegaan. In de Italiaanse stad Genua is hij verliefd op haar geworden en uiteindelijk zijn zij samen gaan wonen in Venetie. In het boek ‘Grand Hotel Europa’ wordt het liefdesverhaal gereconstrueert ten tijde van massatoerisme, trips naar Portovenere, Cinque Terre, Palmaria en Malta. Daarnaast raakt de auteur ook gefascineerd door de mysteries van hotel waarin hij verblijft en ontwikkelt hij steeds meer interesse voor de personen die in Grand Hotel Europa wonen.

Historie en Europese identiteit

Grand Hotel is een dik boek over nostalgie, historie en de Europese identiteit. Pfeijffer heeft een prachtig taalgebruik, en de beschrijvingen zijn theatraal en lyrisch. Door de dikte van het boek en doordat sommige verhaallijnen ietwat uitgemolken worden, is het moeilijk om de belangstelling continue bij het digitale boek te houden.

Meer informatie over Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer >>

Over Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer  werd op 17 januari 1968 in het Zuid-Hollandse Rijswijk geboren en is een Nederlandse schrijver en dichter, die tegenwoordig in het Italiaanse Genua woont. In 2014 won hij voor zijn roman La Superba de Libris Literatuurprijs.

EbookPlaza Rating
  • Grand Hotel Europa - Ilja Leonard Pfeijffer
4

Samenvatting

Grand Hotel Europa is een lijvige, lyrische en theatrale roman die door Ilja Leonard Pfeijffer op een prachtige manier is geschreven en zich afspeelt in Italie en thema’s behandelt zoals liefde, reizen en massa-toerisme. Het is een dik boek en soms is het een uitdaging om de focus op het boek te houden, het is voor een liefhebber van romans zeker wel een aanrader.

Auteur