Bekentenissen van een hersenchirurg – Henry Marsh

Het ebook Bekentenissen van een hersenchirurg van Henry Marsh is een interessant, eerlijk en boeiend boek, waarin pionier en neurochirurg Henry Marsh terugblikt op beslissingen die levens veranderden en op onmogelijke dilemma’s.

Tijdens zijn carrière als hersenchirurg heeft Marsh zowel prachtige hoogtepunten gekend als dramatische tegenslagen. Echter, zijn liefde voor de neurochirurgie bleef onverwoestbaar.

In Bekentenissen van een hersenchirurg blikt hij terug op zijn veertigjarige loopbaan en wat hij geleerd heeft door het behandelen van menselijke hersenen. Daarnaast vertelt hij ook heel open over de druk die hij voelde van de verantwoordelijkheid om menselijk leed te verlichten. Daarnaast overdenkt hij ook de gevolgen van de beslissingen die soms in een split-second moeten worden genomen.

Meer informatie over Bekentenissen van een hersenchirurg van Henry Marsh > > >

Over Henry Marsh

Henry Marsh is een toonaangevende neurochirurg uit Groot-Brittanie, die tevens een pionier is van neurochirurgische vooruitgang in Oekraïne.

Marsh is gespecialiseerd in het opereren van de hersenen onder lokale verdoving en werd in 2004 gevolgd in de belangrijke BBC documentaire, Your Life in Their Hands. In 2014 bundelde Henry Marsh zijn memoires in Do no harm en dit boek won onder andere de Pen Ackerley Prize en de South Bank Sky Award for Literature.

  • EbookPlaza Rating
4.2

Samenvatting

Bekentenissen van een hersenchirurg van Henry Marsh is een interessant kijkje in het leven van deze hersenchirurg, die heel open en eerlijk is over de druk die hij voelde tijdens zijn veertigjarige loopbaan en wat de gevolgen waren van beslissingen die hij in een split-second moest nemen. Marsh vertelt op boeiende wijze wat hij tijdens al die jaren heeft geleerd.

Auteur