De acht bergen – Paolo Cognetti

Het ebook De acht bergen van Paolo Cognetti is een heerlijke roman. Dit boek vertelt een prachtig, meeslepend en indrukwekkend verhaal, met een ode aan de bergen en echte vriendschap.

De vader en moeder van Pietro hebben elkaar ontmoet in de bergen, daar werden ze verliefd en aan de voet van de berg waar ze elkaar voor het eerst zagen zijn ze getrouwd in een kerkje. De vader, die schekundige is, werkt in een fabriek en is daar gefrustreerd over. Pietro’s ouders hebben regelmatig spijt dat ze niet gekozen hebben voor een leven in de bergen in plaats van het stadsleven.

Dan ontdekken ze het Italiaanse dorpje Valle d’Aosta en vanaf dat moment zal de familie elke zomer daar doorbrengen. In Valle d’Aosta raakt Pietro bevriend met Bruno en het tweetal spendeert dan veel tijd samen tijdens wandelingen en zoektochten door verlaten molens en andere gebouwen. Ogenschijnlijk bloeit er een onverwoestbare vriendschap op..

De acht bergen van Paolo Cognetti is een prachtige roman, waarbij de auteur op bijna filmische wijze een meeslepend en indrukwekkend verhaal vertelt. Dit ebook is meeslepend, ontroerend en is moeilijk weg te leggen. De acht bergen werd ook gekozen tot DWDD boek van de maand september 2017.

Meer informatie over De acht bergen van Paolo Cognetti > >

Over Paolo Cognetti

Paolo Cognetti werd in 1978 geboren in Milaan en is naast schrijver ook documentairemaker. Die achtergrond is duidelijk terug te vinden in diverse boeken, waarbij Cognetti in zijn ebooks registreert en observeert, maar de duiding overlaat aan de lezer. Paolo Cognetti schept in zijn boeken een melancholische sfeer.

  • EbookPlaza Rating
4.7

Samenvatting

De acht bergen van Paolo Cognetti, De Wereld Draait Door – boek van september 2017 is een fraaie roman, een indrukwekkend en meeslepend verhaal tegen de achtergrond van de Italiaanse Alpen in Noord-Italie. Het verhaal grijpt je en is ontroerend en het is niet makkelijk om het boek weg te leggen.

Auteur