De tolk van Java – Alfred Birney

De tolk van Java is de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2017 en gaat over een gezin dat bestaat uit een voormalige Inidische oorlogstolk, een dochter van een schoenmaker uit Helmond en hun zoon, die graag meer te weten wil komen over de oorlog in Nederlands-Indie. De verhalen zijn spannend, gruwelijk, rauw, maar zeker ook met humor.

De tolk van Java is een rauw verhaal, waarbij er een focus ligt op de de relatie tussen vaders en zonen, waarbij je ook inzicht krijgt in de tijd van na-oorlogs Nederlands-Indie en de deportatie naar Nederland, dat aan het herstellen is van de Tweede Wereldoorlog.

In het werk van auteur Alfred Birney neemt Nederlands-Indie een belangrijke plek in en met ‘De tolk van Java’ geeft hij een goed beeld van de Nederland in de jaren vijftig, inclusief het bekrompen gedachtengoed en de verschillen tussen de Nederlandse en Indische cultuur.

De tolk van Java heeft een goede, spannende en vlot geschreven verhaallijn, is meeslepend en confronterend en geeft een interessant inzicht in een vaak weggemoffeld gedeelte van de Nederlandse koloniale geschiedenis.

Meer informatie over De tolk van Java van Alfred Birney > > >
  • EbookPlaza Rating
4.5

Samenvatting

De tolk van Java is de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2017 en is een spannend, meeslepend, vlot geschreven verhaal over naoorloogs Nederlands-Indie.

Auteur