Eskimoland – Niko Tinbergen

Het ebook Eskimoland van Niko Tinbergen is een mooi en interessant verslag van een expeditie naar de eskimos in Groenland die bioloog Niko Tinbergen en zijn vrouw Lies in 1932 en 1933 ondernamen.

1932 – 1933 was een internationaal pooljaar en Niko Tinbergen, een jong gepromoveerde bioloog, en zijn vrouw Lies ondernemen vanuit Kopenhagen per schip een expeditie naar Groenland en brengen een jaar door in de eskimo – nederzettingen aan de oostkust van Groenland.

Eskimoland is een enthousiast, gedreven, helder en mooi verslag van Groenland en haar inwoners tijdens de dertiger jaren van de vorige eeuw. Je komt meer te weten over het wonen in een nederzetting, eten en drinken van de eskimo’s, de jachtmethodes en kleding. Er wordt echter ook aandacht besteed aan hoe de moderne cultuur invloed heeft op het gedrag van de eskimo’s.

Het is zeer informatief, lees makkelijk weg en je krijgt het gevoel dat Niko Tinbergen je meeneemt op zijn experidie. Het verhaal wordt vergezeld met foto’s van de auteur.

Meer informatie over Eskimoland van Niko Tinbergen > > >

Over Niko Tinbergen

Niko Tinbergen was een Nederlandse etholoog, die zijn leven vooral besteedde aan het bestuderen van het gedrag van dieren. In 1973 ontving hij samen met Konrad Lorenz en Karl von Frisch de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde voor baanbrekend werk op het gebied van gedragsleer. Samen met zijn echtgenote Lies nam hij tijdens het Internationale Pooljaar deel aan een Nederlandse expeditie naar de eskimogemeenschap van Tasiilaq en hield daar een dagboek bij.

  • EbookPlaza Rating
4.5

Samenvatting

Ebook Eskimoland van Niko Tinbergen is een mooi, informatief en interessant verslag van een expeditie naar de eskimos in Groenland die bioloog Niko Tinbergen en zijn vrouw Lies in 1932 en 1933, het Internationale Pooljaar, ondernamen. Het leest makkelijk en je krijgt het gevoel samen met Tonbergen en zijn vrouw op poolexpeditie te zijn.

Auteur