Ginevra – Simone van der Vlugt

Het ebook Ginevra van Simone van der Vlugt is een betoverende historische roman, gebaseerd op een oude Italiaanse legende. Het is een prachtig en tijdloos liefdesverhaal dat makkelijk wegleest.

Dit digitale boek neemt je mee naar Florence in 1347, waar de 18-jarige Ginevra tot over haar oren verliefd is op Antonio. De vaders van de twee tortelduiven zijn goede vrienden en de twee jongelingen groeien ook samen op, waarbij de vriendschap uiteindelijk uitmondt in liefde. Een conflict tussen de vaders leidt er echter toe dat Ginevra en Antonio elkaar een tijdje niet meer zien. Wanneer deze intelligente jongeman Ginevra’s vader om haar hand vraagt, wordt dit geweigerd, omdat er geruchten de ronde doen over de verlichte ideeën van Antonio. Het liefdeskoppel ziet slechts een uitweg en dat is om stiekem te vertrekken. Hun vlucht wordt echter snel ontdekt.

Terug in Florence wordt Ginevra door haar vader gedwongen om met een rijke weduwnaar te trouwen en door deze man wordt Ginevra een gevangene in haar eigen huis. Tot overmaat van ramp breekt er dan ook nog een pest – epidemie uit, waardoor niemand zijn of haar leven zeker is. Kan ware liefde echt alles overwinnen?

Ginevra is een fraai geschreven ebook met een prachtig liefdesverhaal in het Florence van de 14e eeuw. In het verhaal, dat makkelijk wegleest, word je geïnformeerd met interessante historische feiten en word je aan het einde verrast met een onverwacht plot. Deze historische liefdesroman kent een aantal voorspelbare elementen, maar voor liefhebbers van romans en liefdesverhalen is het zeker een aanrader!

Meer informatie over Ginevra van Simone van der Vlugt > > >

Over Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt is een populaire Nederlandse schrijfster, die zich met name richt op de genres ‘thriller’ en ‘romans’. Alleen al van haar thrillers werden meer dan twee miljoen boeken en ebooks verkocht en haar boeken zijn onder andere verkrijgbaar in Duitsland, Spanje, Denemarken, Italie, Engeland en Noord- en Zuid-Amerika.

Haar thrillerdebuut De reunie werd genomineerd voor de NS Publieksprijs en werd verfilmd. Daarna verschenen diverse thriller – titels van haar hand, waaronder Schaduwzuster, Blauw water en Toen het donker werd. Voor haar thriller Op klaarlichte dag won ze de NS Publieksprijs.

Simone van der Vlugt is echter ook bekend vanwege haar historische romans, waarbij ze je meeneemt naar veelbewogen periodes in de (Nederlandse) geschiedenis.

  • EbookPlaza Rating
4.1

Samenvatting

Ginevra van Simone van der Vlugt is een fraaie historische roman over de geliefden Ginevra en Antonio. Het speelt zich af in Florence in de 14e eeuw en Van der Vlugt verfraait het prettig lezende verhaal met diverse historische feiten. Het verhaal is op sommige momenten enigszins voorspelbaar, maar voor roman-liefhebbers zeker een aanrader!

Auteur