Het eeuwige gezeik – Kluun en Ronald Giphart

Het sport – ebook Het eeuwige gezeik van Kluun en Ronald Giphart leert de voetballiefhebber op een andere manier naar de prestaties van het Nederlands elftal kijken. Het is een ultiem sportboek voor de fan van het Nederlands elftal, die het de laatste tijd zeker niet makkelijk heeft.

Momenteel gaat het Nederlands elftal door een magere periode, maar het is niet voor het eerst in de historie dat Oranje minder presteert. Voor een groot gedeelte van de 20e eeuw was Nederland helemaal geen toonaangevend elftal en ook aan het begin van de jaren 80, voordat de generatie Gullit-Rijkaard-Van Basten zich meldde, waren de prestaties ook niet om over naar huis toe te schrijven.

Maar waren de goede periodes van Oranje eigenlijk wel zo goed? Was het verlies in de finale op het WK voetbal in 1974 en 1978 niet pijnlijker? We werden in 1988 Europees kampioen, maar speelden we op dat toernooi eigenlijk wel op een goed niveau? Waarom werden we in 1998 geen wereldkampioen?

Het Nederlands elftal haalde de finale van het WK in 2010 en werd vier jaar later derde op het wereldkampioenschap voetbal in Brazilie, maar was het allemaal wel zo goed als dat we ons herinneren? Ronald Giphart en Kluun hebben met Het eeuwige gezeik een onderhoudend, humoristisch ebook geschreven met leuke anekdotes. De beide auteurs hebben een vlotte pen, waardoor dit digitale sportboek makkelijk wegleest.

Meer informatie over Het eeuwige gezeik van Kluun en Ronald Giphart > > >

Over Kluun

Kluun, wiens echte naam Raymond van de Kundert is, werkte jarenlang in de wereld van marketing. Nadat zijn vrouw aan kanker overleed, stortte Kluun zich in het Amsterdamse nachtleven. Hij realiseerde zich echter dat die levenstijl niet gezond was en ging met zijn dochter naar Australie, waar ze het land doorkruisten in een camper. Daar werkte hij ook aan zijn bekendste boek Komt een vrouw bij de dokter.

Over Ronald Giphart

Ronald Giphart werkte tijdens zijn studie Nederlands als portier in een ziekenhuis in Utrecht en tijdens de nachtelijke uren schreef hij aan zijn debuutroman Ik ook van jou, die bekroond werd met een Gouden Ezelsoor. Daarna volgden diverse boeken, waaronder Giph, Phileine zegt sorry en Troost. Daarnaast publiceerde hij ook culinaire boeken, zoals Keukenprins en Eten, drinken en slapen. Dat laatste boek schreef hij in samenwerking met chef-koks Jonnie Boer en Sergio Herman.

  • EbookPlaza Rating
4.2

Samenvatting

Het eeuwige gezeik is een leuk en onderhoudend sport – ebook voor de geplaagde Oranje-fan. Kluun en Giphart hebben een vlotte pen, waardoor de verhalen met leuke anekdotes makkelijk weglezen. Daarnaast is het wel interessant om te lezen hoe ze in het feel-good-sportboek Het eeuwige gezeik bepaalde prestaties in een bepaald perspectief plaatsen, waren we op de glorieuze momenten in de Nederlandse voetbalgeschiedenis wel zo goed?

Auteur