In het buitengebied – Adriaan van Dis

Het e-book In het buitengebied van Adriaan van Dis is een prachtig geschreven roman, waarin het alleen wonen van een schrijver centraal staat.

Een schrijver heeft zich ver van vrienden en de stad in een afgelegen vallei gevestigd. Tijdens de diverse seizoenen hoort hij tussen de stiltes door de geluiden van de natuur, maar het luidste klinkt een stem in het hoofd van deze schrijver, die hem confronteert met zijn angsten en obsessies.

In het buitengebied is een fraai geschreven roman van Adriaan van Dis, die uit diverse verhalen bestaat. Het ebook toont hoe kwetsbaar een eenzaam persoon kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood kan zijn. Stilte en eenzaamheid worden prachtig beschreven. In dit digitale boek geeft Van Dis in fraai taalgebruik ook een mooi tijdsbeeld van veranderend Nederland en behandelt hij diverse aspecten van de huidige maatschappij. In het buitengebied is niet altijd een vrolijk ebook, maar door de ironie en zelfspot van deze toonaangevende Nederlandse schrijver blijft het boek toch licht en op sommige momenten ook vrolijk.

Meer informatie over In het buitengebied van Adriaan van Dis > > >

Over Adriaan van Dis

Adriaan van Dis werd op 16 december 1946 geboren in het Noord-Hollandse Bergen en is een beroemd Nederlands auteur, presentator en journalist.

Al tijdens zijn studie was hij werkzaam bij het NRC Handelsblad, waar hij later ook redacteur werd. In 1983 debuteerde hij als schrijver met de novelle Nathan Sid, waarvoor hij ook het Gouden Ezelsoor kreeg, de prijs voor het beste literaire debuut. Nadien schreef hij diverse succesvolle boeken, waaronder een groot aantal reisverhalen over onder andere Azië en Afrika.

  • EbookPlaza Rating
4

Samenvatting

Ebook In het buitengebied is mooie roman van Adriaan van Dis, die bestaat uit diverse verhalen en is geschreven in een fraaie stijl. In het buitengebied toont hoe kwetsbaar een eenzaam persoon kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood kan zijn. Daarnaast geeft Adriaan van Dis in dit digitale boek een mooi tijdsbeeld van veranderend Nederland. Het is niet altijd een vrolijk ebook, maar door de ironie van Van Dis blijft het toch een enigszins licht boek.

Auteur