Meesterknecht, de biografie van Gert Jakobs

Beulswerk. Afzien. Kilometers aan een stuk stoempend aan de kop van een lang, kleurig lint renners. “De kloten eraf draaien”, noemt Gert Jakobs het zelf.

Hij heeft zijn talenten verloren in het opknappen van het vuile werk voor grote namen als Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk, Jean-Paul van Poppel en Erik Breukink. De Meesterknecht zelf kijkt er vooral met warme gevoelens op terug. Hij leefde nu eenmaal zijn droom.

De jaren na een gedwongen afscheid waren vaak een nachtmerrie. Hij kwam in het zwarte gat terecht. Gert Jakobs raakte verslaafd aan amfetamine, verloor al zijn geld en zag drie huwelijken stranden.

Hij reed ’s nachts prostituees naar hun klanten, kreeg van een vriendin zo nu en dan een banaan of boterham om in leven te blijven. Zijn doorzettingsvermogen sleepte hem erdoorheen en hij krabbelde telkens weer op.

Sinds de zomer van 2011 is hij met zijn optredens in Tour du Jour zelfs uitgegroeid tot een bekende Nederlander. Een meesterknecht heeft misschien niet zo veel fans, maar wel vrienden.

Meesterknecht is het tweede sportboek van auteur Erik Oudshoorn. Eerder schreef hij ‘Een elftal bondscoaches’.

[button color=”red” link=”http://www.ebookplaza.nl/meesterknecht-biografie-gert-jakobs”]Meer informatie over het ebook Meesterknecht, de biografie van Gert Jakobs>> [/button]

Auteur