Rijke mensen sterven niet – Anneke Verbraeken

In het ebook Rijke mensen sterven niet schetst schrijfster Anneke Verbraeken intrigerende portretten van de Afrikaanse landen Rwanda en Congo, elk met hun eigen karakteristieken.

Anneke Verbraeken komt al sinds 2009 in Rwanda en Congo, Afrikaanse landen die niet het beste imago van het continent hebben. Rwanda is een klein en zeer strak gereguleerd land, terwijl Congo juist een enorm land is en zeer chaotisch. Ze schrijft met de nodige zelfspot over de uitdagingen van een journalist om in deze landen te werken, maar daarnaast doet ze ook verslag van de geweldadige rol van rebellen en dictators, corruptie en de belangrijke rol die grondstoffen spelen.

Ook ontmoet ze diverse bijzondere mensen, waarbij er in het ebook Rijke mensen sterven niet bijzondere aandacht is voor Rwandees oppositieleidster Victoire Ingabire en Congolees mensenrechtenactivist Sylvestre Bwira.

De aanwezigheid en de zeer kritische en scherpe pen van Anneke Verbraeken blijven overigens niet onopgemerkt in beide landen: door de Rwandese overheid wordt ze uitgeroepen tot ‘vijand van het Rwandese volk’, terwijl ze in Congo zelfs gearresteerd wordt.

Rijke mensen sterven niet van Anneke Verbraeken is een zeer informatief digitaal boek dat inzicht geeft in de geschiedenis en het reilen en zeilen in Congo en Rwanda. Ze brengt de informatie regelmatig met een bepaalde verdieping, dat zeker een toegevoegde waarde is voor het ebook. Verbraeken heeft een prettige en boeiende schrijfstijl, waardoor het boek makkelijk leest.

Meer informatie over Rijke mensen sterven niet van Anneke Verbraeken > > >

Over Anneke Verbraeken

Anneke Verbraeken is een zelfstandig onderzoeksjournalist, die onder andere voor Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, Knack, en HP/De Tijd werkt. Ze heeft ook diverse documentaires gemaakt. Ze ontving voor haar werk onder andere de Victoire Ingabire prijs voor de Vrede en werd ze door het Humanistisch Verbond genomineerd als Journalist voor de Vrede.

  • EbookPlaza Rating
4.2

Samenvatting

In het ebook Rijke mensen sterven niet beschrijft Anneke Verbraeken op boeiende en humoristische wijze het leven in de Afrikaanse landen Congo en Rwanda. Ze schrijft met de nodige zelfspot over de uitdagingen om als journalist te werken in deze landen. Ze heeft daarnaast een scherpe pen en schrijft in Rijke mensen sterven niet op kritische wijze over dictators, corruptie en de rol die grondstoffen spelen in Rwanda en Congo.

Auteur