Selfies – Series Q – Jussi Adler-Olsen

Selfies is het zevende boek in de Serie Q, de serie die internationaal de bestseller-lijsten aanvoert, van de Deense schrijver Jussi Adler-Olsen, die ook wel de koning van de Scandinavische misdaadthrillers wordt genoemd.

In ‘Selfies’ probeert de brigadier Carl Morck op afdeling Q, samen met zijn assistenten Gordon, Rose en Addas, onopgeloste moordzaken tot een goed einde te brengen. Een nieuwe moordzaak doet Morck aan een oude zaak van twaalf jaar geleden denken, waarbij hij de hulp van Rose goed kan gebruiken. Zij worstelt echter met zichzelf, omdat afschuwelijke gebeurtenissen uit het verleden haar achtervolgen. Afdeling Q steekt veel energie in het oplossen van de moorden, maar ze steken nog meer moeite in het helpen van hun collega Rose. Hoe dieper ze zich in haar verhaal graven, des te meer is men ervan overtuigd dat er zich een misdrijf heeft afgespeeld. Dan verdwijnt Rose plotseling van de aardbodem…

Alhoewel Selfies onderdeel is van de serie Q, valt het als zelfstandig ebook ook goed te lezen. Het helpt echter wel als je eerdere boeken in de serie hebt gelezen, omdat er verwijzingen in het verhaal staan naar eerdere boeken in serie Q.

Selfies van Jussi Adler-Olsen is een spannende thriller, die moeilijk neer te leggen valt. Het ebook heeft verrassende wendingen en een goed plot. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van diverse personages, die menselijk worden neergezet.

Over Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen werd in 1950 in Kopenhagen geboren en voor al jarenlang de thriller bestsellerlijsten aan in Europa. Hij won met zijn thrillers al vele prijzen, waaronder ‘beste thriller van het jaar’ in Nederland in 2010 met ‘Vrouw in de kooi’.

De Deense auteur is een veelzijdig schrijver die zich op een breed scala aan onderwerpen richt, waarbij met name psychische aandoeningen en internationale complottheorieën een grote rol in zijn boeken spelen. Jussi Adler-Olsen had al een aantal thrillers op zijn naam staan, zoals ‘The Alphabet House’ en ‘The Company Basher’, voordat hij zijn grote doorbraak kende met de eerder genoemde ‘Vrouw in de kooi’ en ‘De fazantenmoordenaars’.

Meer informatie over Selfies van Jussi Adler-Olsen > > >
  • EbookPlaza Rating
4.2

Samenvatting

Selfies is het zevende boek in de Serie Q, de serie die internationaal de bestseller-lijsten aanvoert, van de Deense schrijver Jussi Adler-Olsen, die ook wel de koning van de Scandinavische misdaadthrillers wordt genoemd.

Auteur