Sven

Het e-book ‘Sven’ van schaatsexpert en journalist Johan Boef is een onthullend portret van de beste Nederlandse schaatser aller tijden.

Boef ging door middel van gesprekken met coaches, leraren, vrienden en concurrenten op zoek naar de reden achter de onoverwinnelijkheid van Sven Kramer.

In het e-book ‘Sven’ probeert de schaatsexpert Boef het mysterie Sven Kramer te ontrafelen, maar toont in dit sportportret ook dat de schaatser een mens is en niet machine, hetgeen bijvoorbeeld duidelijk werd tijdens de Olympische Spelen 2010, toen Kramer op aanwijzing van zijn coach Gerard Kemkers de fout inging bij een wissel en daarmee een zeker lijkende gouden plak verspeelde.

Sven Kramer

Sven Kramer (23 april 1986) is Nederland’s succesvolste schaatser aller tijden en heeft in het verleden onder andere Nederlandse-, Europese- en wereldtitels behaald. Daarnaast pakte hij tijdens de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver een gouden medaille op de 5000 meter.

Met 30 wereldbeker-overwinningen ging hij op 1 december 2013 qua zeges Rintje Ritsma voorbij als succesvolste Nederlander in deze wereldwijde cyclus.

Sven Kramer Prive

Sven Kramer is de zoon van voormalig schaatser Yep Kramer. Hij werd naar aanleiding van zijn gouden medaille in 2010 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij heeft een relatie met hockey-international Naomi van As.

Beoordeling
  • EbookPlaza Rating
4

Samenvatting

Het e-book ‘Sven’ van schaatsexpert en journalist Johan Boef is een onthullend portret van de beste Nederlandse schaatser aller tijden.

Auteur