Vechtlust – Het bizarre leven van international Fernando Ricksen

Vechtlust – Het bizarre leven van international Fernando Ricksen is een autobiografie van Vincent de Vries en de voormalig international waarin Ricksen uitgebreid vertelt over zijn turbulente leven, toen hij als voetballer actief was voor Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint Petersburg.

Fernando Ricksen is zeer openhartig in dit voetbal e-book en vertelt onder andere over zijn prestaties op het voetbalveld, maar de nadruk in Vechtlust ligt op zijn verslavingen aan drank en drugs, vechtpartijen, verleidingen en vooroordelen die zowel invloed hadden op zijn voetbalcarriere als zijn prive-leven. Daarbij is het opvallend dat Fernando Ricksen niet de schuld bij anderen neerlegt, maar dat hij terdege beseft dat hij de schuldige is.

In Vechtlust vertelt hij in alle openheid over moeilijke momenten in zijn roerige leven en hoe hij zich daarna telksens weer terugknokte. Met dit opvallende e-book wil hij de chaotische periode in zijn leven afsluiten en vooruit kijken naar een toekomst met zijn gezin.

Fernando Ricksen en ALS

Tijdens een memorabele uitzending van De Wereld Draait Door maakte Fernando Ricksen vlak voor de lancering van zijn boek bekend dat hij lijdt aan de dodelijke spierziekte ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose). Bij deze zeldzame aandoening verliezen spieren hun kracht, hetgeen tot verlamming kan leiden. Als dit met de ademhalingsspieren gebeurt, dan zal dit de dood tot gevolg hebben.

Na de bekendmaking van Fernando Ricksen ontving de voormalig voetballer veel steun van zijn voormalige clubs, oud-collega’s en andere notabelen uit de voetballerij.

[button color=”red” link=”http://www.ebookplaza.nl/vechtlust-van-Fernando-Ricksen”]Meer informatie over Vechtlust van Fernando Ricksen >>[/button]

4.5

Auteur