De Wereld volgens Gijp – Michel van Egmond

De Wereld volgens Gijp is het vervolg op het meestverkochte sportboek ooit: Gijp. In het vervolg maakt de lezer Rene van der Gijp mee in de meest turbulente jaren van zijn leven, waarbij ook het overlijden van de moeder van zijn jongste zoon belicht wordt. Deze dramatische gebeurtenis zet het luie leventje van Rene van der Gijp van de ene op de andere dag volledig op zijn kop.

Ook maakt de lezer van De Wereld volgens Gijp ook nader kennis met de vriendenkring van de voetbalanalist, waartoe ook Dick Advocaat, Ruud Gullit en voetbalmakelaar Rob Jansen behoren. De mensen die dicht bij de voormalige voetballer staan, komen ook aan het woord over hun band met Rene van der Gijp.

De Wereld volgens Gijp is een ebook dat een boeiend kijkje geeft in de leuke maar ook dramatische gebeurtenisse in het leven van Rene van der Gijp. Het boek leest makkelijk weg, is vermakelijk en emotioneel en is zeker een aanrader voor voetbalfans.

Over Michel van Egmond

Michel van Egmond, geboren op 26 maart 1968 in Voorburg, is (sport)journalist, eindredacteur en auteur. Van Egmond is de eerste schrijver die twee jaar achter elkaar de NS Publieksprijs won: in 2013 won de auteur deze prijs voor Gijp, een jaar later was hij wederom de winnaar met de biografie ‘Kieft’, waarin de voormalige voetballer zijn cocaineverslaving opbiecht. Voor dit indrukwekkende sportboek ontving Michel van Egmond ook de Nico Scheepmaker Beker, zowel de vakprijs als de publieksprijs.

Naast diverse artikelen in sportmagazines, heeft Van Egmond ook een interessant aantal voetbalboeken geschreven, naast de eerder genoemde titels, komen onder andere ook Topshow (over het TV programma Voetbal Inside), Wandelen met Cruijff en Nooit Meer Juichen van zijn hand.

In 2015 begon Michel van Egmond samen met Johan Derksen en diens dochter een eigen uitgeverij, genaamd Derksen, Van Egmond & Derksen.

Meer informatie over De Wereld volgens Gijp van Michel van Egmond > > >
  • EbookPlaza Rating
4.6

Samenvatting

De Wereld volgens Gijp is het vervolg op het meestverkochte sportboek ooit: Gijp. In dit ebook maak je Gijp mee in de meest turbulente jaren van zijn leven.

Auteur