Wim Kieft De Terugkeer – Michel van Egmond

Wim Kieft De Terugkeer van Michel van Egmond is de opvolger van de bestseller Kieft, die in 2014 op de markt kwam. In De Terugkeer lezen we hoe het oud-voetballer Wim Kieft is vergaan na het verschijnen van het eerste boek en gaan Van Egmond en Kieft terug naar Italie, waar een gedeelte van Kieft’s carriere zich afspeelde.

In Wim Kieft De Terugkeer is de voormalig voetballer net als in het eerste boek zeer openhartig over zijn problemen, terugvallen, verleidingen, maar ook over een nieuw probleem: Kieft heeft last van dwanggedachten, die hem voor nieuwe mentale uitdagingen stellen. Er is echter ook aandacht voor de positieve ontwikkelingen die de huidige voetbalanalist doormaakt en Kieft heeft het gevoel een beter mens te worden.

Ook gaat Michel van Egmond samen met Wim Kieft terug naar Italie, zijn loopbaan speelde voor een gedeelte in het Zuid-Europese land af. Tijdens trips naar Turijn en Pisa komen veel herinneringen terug, hetgeen resulteert in fraaie en grappige beschrijvingen door Van Egmond.

Hoe gaat het nu met Wim Kieft?

Wim Kieft De Terugkeer is een antwoord op de vraag die Michel van Egmond de afgelopen jaren vaak kreeg: ‘hoe gaat het nu met Kieft?’. De auteur beschrijft in dit ebook met een vlotte schrijfstijl op een grappige, serieuze en verrassende manier het leven van de voormalig voetbalspeler, die stapje voor stapje zijn zelfvertrouwen terugvindt en het gevoel heeft een beter mens te worden, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn naasten. De roadtrip naar Italie wordt op een vlotte, serieuze, maar ook grappige manier beschreven en leert ons ook zaken over Wim Kieft’s tijd in Turijn en Pisa, waarvan we het bestaan nog niet wisten.

Meer informatie over Wim Kieft De Terugkeer van Michel van Egmond >>

Over Michel van Egmond

Michel van Egmond, geboren op 26 maart 1968 in Voorburg, is (sport)journalist, eindredacteur en auteur. Van Egmond is de eerste schrijver die twee jaar achter elkaar de NS Publieksprijs won: in 2013 won de auteur deze prijs voor Gijp, een jaar later was hij wederom de winnaar met de biografie ‘Kieft’, waarin de voormalige voetballer zijn cocaineverslaving opbiecht. Voor dit indrukwekkende sportboek ontving Michel van Egmond ook de Nico Scheepmaker Beker, zowel de vakprijs als de publieksprijs.

Naast diverse artikelen in sportmagazines, heeft Van Egmond ook een interessant aantal voetbalboeken geschreven, naast de eerder genoemde titels, komen onder andere ook De Wereld volgens Gijp, Topshow (over het TV programma Voetbal Inside), Wandelen met Cruijff en Nooit Meer Juichen van zijn hand.

In 2015 begon Michel van Egmond samen met Johan Derksen en diens dochter een eigen uitgeverij, genaamd Derksen, Van Egmond & Derksen.

EbookPlaza Rating
4

Samenvatting

Wim Kieft De Terugkeer is de opvolger van de bestseller Kieft en in dit tweede deel over de voormalig voetballer beschrijft Michel van Egmond op vlotte, grappige en ontroerende wijze hoe het de voetballer is vergaan sinds het eerste boek. Er is aandacht voor de positieve ontwikkelingen in Kieft’s leven, maar er zijn zeker ook donkere momenten en terugvallen in zijn leven geweest. Daarnaast gaan de auteur en Kieft naar Italie en die roadtrip wordt op mooie en humoristische wijze beschreven.

Auteur